Psykoterapeut - Yoga underviser - Behandler

“Jeg har altid interesseret mig for mennesker og hvordan vi bliver formet af vores opvækst og begivenheder igennem livet”.

Om mig

Charlotte Krolykke er eksamineret emotions-fokuseret psykoterapeut MPF fra EFT-Instituttet.

Født 1983, gift og har 3 børn.

Jeg tror på, at alle mennesker har et iboende ønske om at leve deres liv så godt som muligt, skabe positive erfaringer og mestre livet på godt og ondt.
Indimellem kan det være svært at klare på egen hånd og her kan samtaleterapi med en forstående, fordomsfri og empatisk anden være hjælpen til at skabe ny indsigt og mening i livet.

Vi bliver til i relationen med andre og samtidig kan denne være fuld af smerte og længsel. Derfor tror jeg på, at et terapeutisk samtaleforløb kan være nøglen til forandringer i menneskers relationelle erfaringer og oplevelser både i forhold til sig selv og andre. Det er helt centralt, at mennesker har brug for mennesker og at vi alle ønsker at høre til.

Jeg vil støtte dig i ny følelsesmæssig indlæring til at tackle de udfordringer du står med, så du kan skabe den forandring i livet du har brug for.

Jeg glæder mig til at møde dig.

Terapeutisk uddannelse

4-årig diplomuddannelse som psykoterapeut i evidensbaseret emotions-fokuseret terapi fra EFT-Instituttet. Uddannelsen er afsluttet med et vejledningsforløb og et speciale om terapeutiske processer med en eksamensklient.
EFT-Instituttet er et evalueret og kvalitetsgodkendt institut, certificeret af Dansk Psykoterapeutforening og Sammenslutningen af Psykoterapeutiske Uddannelser i Danmark (SPUD).

Jeg tager løbende efteruddannelse med særlig interesse inden for den neuroaffektive udviklingspsykologi med kurser hos Susan Hart og Marianne Bentzen. Jeg er under uddannelse som Theraplay terapeut med Annie Jakobsen, som supervisor.

Theraplay er tilknytningsbaseret legeterapi for børn mellem 0-12 år og deres forældre.
Den neuroaffektive udviklingspsykologi kombinerer hjerne, følelser og udvikling og har fokus på omsorg og tilknytning.
I dag er der større og større fokus på tilknytning og tilknytningsteorien i behandling af mennesker og med god grund, da måden man bliver mødt på som barn af sine nærmeste omsorgspersoner har betydning for, hvordan man som voksen indgår i relationer. Den seneste hjerneforskning viser, at hjernens udvikling er afhængig af de tidligste opvækstår.

Jeg er endvidere efteruddannet hos Nordisk Institut for Psykoterapi i krops-, relations- og ressourceterapi (chok/traume) på neuroaffektivt grundlag.

Jeg har uddannelse i DAT (dialektisk adfærdsterapi), som indeholder 4 essentielle områder; mindfulness, relationsfærdigheder, følelsesregulering samt hold-ud færdigheder. Denne metode er særlig hjælpsom for mennesker med borderline, spiseforstyrrelser og misbrugsproblematikker.

Jeg modtager løbende supervision.

Terapeutisk erfaring

Nuværende:
Psykoterapeut MPF for spiseforstyrrede på Privathospitalet Frederiksberg. Ansvarlig behandler for patientens forløb. Behandlingen indeholder individuel terapi, gruppeterapi, workshops, yoga, mindfulness samt undervisning. Tværfagligt samarbejde med læge, psykologer, psykiater, sygeplejerske og diætist.

Psykoterapeut MPF i privat praksis.

Yogalærer i terapeutisk og genopbyggende yoga.

Tidligere:
Konsulent i MATCHgruppen, hvor jeg tilbød terapi til henviste borgere fra kommuner.

Klummeskribent for LEV SUNDT Magasinet samt Søndagsavisen om mental sundhed.

Relationsmedarbejder på et skole- og behandlingshjem for børn og unge med fokus på, at det enkelte barn er i centrum og kan føle sig tryg. Behandlingen hviler på anerkendelse, tillid, dialog og mentalisering.

Ungerådgiver i Headspace, som er et anonymt rådgivningstilbud til unge mellem 12-25 år. De unge henvender sig, fordi de har brug for støtte til forskellige problematikker fra kærestesorg, lavt selvværd, spiseforstyrrelse, forældre, som drikker eller eget misbrug til selvmordstanker. Intet er for stort eller småt.

Yogalærer med fokus på spiseforstyrrede med anoreksi, bulimi, BED, SED eller ortoreksi i Landsforeningen mod spiseforstyrrelse og selvskade.
Foredragsholder i Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade med min egen personlige historie om det at være ramt af en spiseforstyrrelse igennem mine teenageår.

Rådgiver på hopelinjen under Alkohol & Samfund med støttende samtaler til drikkende og pårørende.

Foredragsholder i samarbejde med Red Barnet, om det at vokse op i et hjem med alkoholmisbrug og psykisk vold.

Oprindeligt uddannet i den finansielle sektor, som bankrådgiver og som arbejdsmiljørepræsentant for at forbedre det fysiske og psykiske arbejdsmiljø.

Yoga og meditation

Min interesse for yoga og meditation startede i 2007, hvor jeg ventede mit første barn. Efter mange år som turneringsdanser med fokus på præstation og perfektionisme opdagede jeg en helt anden tilgang til krop og psyke med yogaens univers. Her var fokus på at lære kroppens grænser at kende, måden at forholde mig til mig selv og andre på samt egenomsorg. Siden har jeg uddannet mig og taget kurser i vipassana meditation i 10 dages stilhed, mindfulness, yoga i Indien og på Sri Lanka.

Min oplevelse er, at yoga og psykoterapi giver god mulighed for heling, da det kombinerer både krop og psyke. Det at lære at afspænde og give slip i kroppen hjælper også sindet til at slappe af og giver plads til bearbejdning af følelsesmæssige sår og traumer på en nænsom og blid måde.

  • Yogalærer uddannelse fra Hamsa ved Simon Krohn og Soham.
  • Børneyogalærer uddannelse fra YogaRollinger ved Helle Nissen.
  • Yin yoga uddannelse ved Trine Hedegaard.
  • Kurser i restorativ yoga.

Kontakt mig for tidsbestilling eller spørgsmål.

Følg mig