Spiseforstyrrelsen handler om følelser

Spiseforstyrrelsens stemme

Når spiseforstyrrelsen fortæller dig, at du er tyk – overvej om det kan hænge sammen med en underliggende følelse af, at du føler dig forkert?

På trods af normalvægt eller undervægt føler mange med en spiseforstyrrelse sig tykke. Stemmen i hovedet fortæller konstant, at du er tyk og skal tabe dig. Selv når du kigger dig i spejlet ser du kun fejl og tykhed ved kroppen.

Det kalder man en vrangforestilling. Når noget bliver en tro og overbevisning selvom det ikke har hold i virkeligheden.

Føler du dig også forkert?

Men følelsen af at være tyk har under overfladen et vigtigt budskab. Det handler om at føle sig forkert…

Ingen kan holde ud at gå rundt og føle sig forkerte og måske værdiløse hele tiden, så det dækker tykhedsfølelsen over. Problemet er bare, at det afleder og fører på vildspor, som gør, at du ikke får arbejdet med det primære problem.

Og ja, forkerthed gør ondt. Det er noget af det mest smertefulde at føle sig forkert, uduelig, værdiløs og måske endda hade sig selv. Men det er igennem den smerte i følgeskab med en støttende, omsorgsfuld anden at helingen skal ske.

Du skal med kærlig støtte finde vej ud af selvdestruktiviteten og tage dig af dine primære følelser.

Det er forbundet med stor skam at gå ind i de smertefulde følelser af forkerthed og derfor er det så vigtigt at finde god hjælp og støtte til det, så skammen kan blive mødt og opløst af kærlige øjne.

Det KAN lade sige gøre

Jeg ved det kan lade sig gøre og at der vil blive plads til lys og kærlighed, når vi kommer bagom symptomet, som tykhedsfølelsen er. Spiseforstyrrelsen prøver at beskytte dig fra de smertefulde følelser og det skal den på en måde have tak for – og herefter skal den sendes på pension, fordi du nu er i stand til at tage dig af dig på en sund og kærlig måde.

“Jeg ønsker dig en nænsom rejse”.

Charlotte Krolykke

Charlotte Krolykke

“Eksamineret emotions-fokuseret psykoterapeut MPF fra EFT-Instituttet.

Jeg har flere terapeutiske efteruddannelser samt uddannelse som yogalærer”.

>> Læs mere om mig.