Ensomhed

Ensomhed er en følelse, som kan opstå i forskellige livssituationer med forskellig intensitet og varighed.

Hvad er ensomhed?

Ensomhed opstår måske i forbindelse med skilsmisse, fyring, andre store omvæltninger i livet, måske som ung, hvor kravende til at være social og frygten for at gå glip af kan være stor, måske har du ensomheden med dig som en grundtone selvom du faktisk har et godt netværk af venner og familie.

Det at være ensom er desværre stadig tabubelagt, og det kan forstærke følelsen endnu mere. Tabuet fører til isolation og tilbagetrækning. Du bliver efterladt med en følelse af, at du er forkert og at du er alene med det. Du bliver alene med dine fordømmende og selvkritiske tanker og her får bekymringen og måske ængsteligheden for alvor fat. Den langvarige ensomhed kan derfor have alvorlige konsekvenser for det enkelte menneske, fordi den begrænser. Ensomhed ødelægger livskvaliteten og kan i værste fald føre til depression eller andre psykiske lidelser.

Er jeg ensom?

Årsagen til ensomheden kan som sagt være mange. Jeg oplever det ofte meningsfuldt at kigge tilbage på, hvordan kontakten og nærværet har været til dine forældre igennem opvæksten. En mangel på konstant, kærlig og forudsigelig kontakt, både fysisk og psykisk er grundlæggende nødvendig for et barn for at kunne mærke en sund tilknytning til andre og det naturlige i at række ud til andre, når man er blevet voksen. Langt fra alle har oplevet dette og det kan føre til ensomhed og meningsløshed.

Hvorfor vælge mig?

Få indsigt i dine følelser, tanker og behov

Opnå bedre kontakt til dig selv og dine relationer

Yogaundervisning med fokus på egenomsorg

Alle kan føle sig ensomme

Følelser som skyld og skam samt forladthed er ofte også følgesvende til ensomheden og en nedbrydende ond spiral er sat i gang.

Det kræver mod at åbne op og begynde at række ud – samtidig er det her, at forandringen ud af ensomheden begynder.

Du har ret til at bede om hjælp, omsorg og forståelse fra dine nærmeste. Det er ikke kun dig alene, som skal udfylde dine behov. Rejsen dertil kan være igennem et terapeutisk forløb, hvor du i et trygt og nærværende rum kan begynde at dele de svære følelser og få bearbejdet det, som måtte ligge til grund.

Pris for individuel terapi

Når du vælger mig til at hjælpe dig med din ensomhed, foregår det med individuel terapi – altså det er kun dig og mig som taler i mine sessioner.

Prisen er 1.000 kr. for 60 minutter individuel terapi.

Kontakt mig for tidsbestilling eller spørgsmål.

Følg mig

Facebook ikon  Instagram ikon