Psykoterapeut MPF Emotions-Fokuseret Familieterapeut YogaLÆRER

Charlotte Krolykke - Krolykke Terapi og Yoga

“When you can’t look on the bright side, I will sit with you in the dark”, citat tinybuddha.

Ingen skal kæmpe alene – heller ikke dig!

 

Om mig

Mit navn er Charlotte Krolykke og jeg er eksamineret emotions-fokuseret psykoterapeut MPF fra EFT-Instituttet og emotions-fokuseret familieterapeut fra Norsk Institutt for Emosjons-Fokusert Terapi (NIEFT). Jeg har flere terapeutiske efteruddannelser samt uddannelse som yogalærer.

Jeg er mor til tre dejlige børn, som hver dag er mine nærmeste læremestre om følelser og relationer. De giver mig en dyb og inderlig lykke følelse og min kærlighed er uendelig stor til dem. Forældrerollen giver mig også stor indsigt, forståelse og ydmyghed over, hvor udfordrende, krævende og svært det til tider kan være.

Jeg er heldig at have støttende mennesker tæt på mig, som giver mig tro på mig selv og styrke til at gå efter mine drømme, som jeg er dybt taknemmelig over.

Det betyder, at jeg i dag lever af det, som nærer mig på så mange måder, nemlig at kunne hjælpe og støtte mennesker med spiseforstyrrelser og andre psykiske vanskeligheder.

Jeg har særlig indsigt i livet med en spiseforstyrrelse og det er drivkraften i mit dybfølte ønske om at hjælpe både unge og voksne, som er ramt af en spiseforstyrrelse og de forældre, som inderligt ønsker at støtte og hjælpe deres barn.

For mange er vejen ud meget længere end vejen ind og min erfaring er, at terapi med fokus på følelser og relationens betydning er utrolig helende, fordi mange med en spiseforstyrrelse kæmper med følelser af skam, ikke føle sig god nok og en dyb forladthed.

Jeg tror på, at alle mennesker har et iboende ønske om at leve deres liv så godt som muligt, skabe positive erfaringer og mestre livet på godt og ondt.
Indimellem kan det være svært at klare på egen hånd og her kan samtaleterapi med en forstående, fordomsfri og empatisk anden være hjælpen til at skabe ny indsigt og mening i livet.

Vi bliver til i relationen med andre og samtidig kan denne være fuld af smerte og længsel. Derfor tror jeg på, at et terapeutisk samtaleforløb kan være nøglen til forandringer i menneskers relationelle erfaringer og oplevelser både i forhold til sig selv og andre. Det er helt centralt, at mennesker har brug for mennesker og at vi alle ønsker at høre til.

Jeg vil støtte dig i ny følelsesmæssig indlæring til at tackle de udfordringer du står med, så du kan skabe den forandring i livet du har brug for.

Jeg glæder mig til at møde dig.

Terapeutisk uddannelse

4-årig diplomuddannelse som psykoterapeut i evidensbaseret emotions-fokuseret terapi fra EFT-Instituttet. Uddannelsen er afsluttet med et vejledningsforløb og et speciale om terapeutiske processer med en eksamensklient.

Jeg har derudover EFT Level A – international certificering (EFT Level 1-3).

EFT-Instituttet er et evalueret og kvalitetsgodkendt institut, certificeret af Dansk Psykoterapeutforening og Sammenslutningen af Psykoterapeutiske Uddannelser i Danmark (SPUD).

Jeg har efteruddannelse hos Nordisk Institut for Psykoterapi i krops-, relations- og ressourceterapi (chok/traume) på neuroaffektivt grundlag.

Jeg er uddannet i DAT (dialektisk adfærdsterapi), som indeholder 4 essentielle områder; mindfulness, relationsfærdigheder, følelsesregulering samt hold-ud færdigheder. Denne metode er særlig hjælpsom for mennesker med borderline, spiseforstyrrelser og misbrugsproblematikker.

Jeg er certificeret terapeut og supervisor i Emotion-focused Skills Training for Caregivers (EFST) fra Norsk Institutt for Emosjons-Fokusert Terapi (NIEFT) og Institutt for Psykologisk Rådgivning (IPR). Emotions-Fokuseret Færdighedstræning for Forældre og Familieterapi. Blandt andet rettet mod forældre til børn med spiseforstyrrelser.

Jeg modtager løbende supervision.

Charlotte Krolykke

Terapeutisk erfaring

Nuværende:

Psykoterapeut hos Hejmdal Privathospital og varetager individuelle psykoterapeutiske forløb for unge og voksne. Behandling af spiseforstyrrelse, angst, depression, OCD, forældrevejledning til forældre til unge med spiseforstyrrelser. Tværfagligt samarbejde med læge, psykiater, psykolog, sygeplejerske, pædagog, diætist.

VISO-specialist på spiseforstyrrelsesområdet. Den nationale videns- og specialrådgivningsorganisation står for vejledende rådgivning af borgere, regionale- og private tilbud samt kommuner.

Psykoterapeut MPF i privat praksis med speciale i behandling af spiseforstyrrelser og vejledning til forældre.

Yogalærer i terapeutisk og genopbyggende yoga.

Tidligere:

Psykoterapeut i et højtspecialiseret tilbud for børn, unge og voksne med spiseforstyrrelser. Behandlingen udgør individuel terapi, kropsterapi, gruppeterapi, forældregruppe, forældrevejledning/terapi, spisetræning, yoga og mindfulness. Tværfagligt samarbejde med psykiater, diætist, pædagoger, lærere, socialrådgiver, psykolog og jordemoder.

Psykoterapeut for spiseforstyrrede på Privathospitalet Frederiksberg. Ansvarlig behandler for patientens forløb. Behandlingen udgjorde individuel terapi, gruppeterapi, workshops, yoga, mindfulness samt undervisning. Tværfagligt samarbejde med læge, psykologer, psykiater, sygeplejerske og diætist.

Konsulent i MATCHgruppen som psykoterapeut for henviste borgere fra kommuner.

Klummeskribent for LEV SUNDT Magasinet samt Søndagsavisen om mental sundhed.

Relationsmedarbejder på et skole- og behandlingshjem for børn og unge med fokus på, at det enkelte barn er i centrum og kan føle sig tryg. Behandlingen hviler på anerkendelse, tillid, dialog og mentalisering.

Ungerådgiver i Headspace, som er et anonymt rådgivningstilbud til unge mellem 12-25 år. De unge henvender sig, fordi de har brug for støtte til forskellige problematikker fra kærestesorg, lavt selvværd, spiseforstyrrelse, forældre, som drikker eller eget misbrug til selvmordstanker. Intet er for stort eller småt.

Yogalærer med fokus på spiseforstyrrede i Landsforeningen mod spiseforstyrrelse og selvskade.
Foredragsholder i Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade med min egen personlige historie om det at være ramt af en spiseforstyrrelse igennem mine teenageår.

Rådgiver på hopelinjen under Alkohol & Samfund med støttende samtaler til drikkende og pårørende.

Foredragsholder i samarbejde med Red Barnet, om det at vokse op i et hjem med alkoholmisbrug og psykisk vold.

Yoga og meditation

Min interesse for yoga og meditation startede i 2007, hvor jeg ventede mit første barn. Efter mange år som turneringsdanser med fokus på præstation og perfektionisme opdagede jeg en helt anden tilgang til krop og psyke med yogaens univers. Her var fokus på at lære kroppens grænser at kende, måden at forholde mig til mig selv og andre på samt egenomsorg. Yogaen kunne få mig væk fra hovedet og ned i kroppen og her begyndte en rørende og afgørende forandring af mit forhold til kroppen. Det blev tydeligt for mig, hvor meget krop, følelser og tanker påvirker hinanden.

Jeg blev så motiveret af den effekt yogaen havde på min krop og sindstilstand, at jeg valgte selv at tage en yogalærer uddannelse for både voksne og børn. Siden har jeg også taget kurser i vipassana meditation i 10 dages stilhed, mindfulness, yoga i Indien og på Sri Lanka.

Yin og restorativ yoga er mit primære fokus i min undervisning, fordi disse yogaformer er særligt velegnede til at berolige et overaktivt og stresset nervesystem.

Min oplevelse er, at yoga og psykoterapi giver god mulighed for heling, da det kombinerer både krop og psyke. Det at lære at afspænde og give slip i kroppen hjælper også sindet til at slappe af og giver plads til bearbejdning af følelsesmæssige sår og traumer på en nænsom og blid måde.

Yoga i Roskilde
  • Yogalærer uddannelse fra Hamsa ved Simon Krohn og Soham.
  • Trauma Sensitive Yoga kursus ved Krystyna Kowalski.
  • Børneyogalærer uddannelse fra YogaRollinger ved Helle Nissen.
  • Yin yoga uddannelse ved Trine Hedegaard.
  • Restorativ yoga kursus.

Kontakt mig for tidsbestilling eller spørgsmål.

Følg mig

Facebook ikon  Instagram ikon