Fællesskab og selvværd

UNGEGRUPPE

Ungegruppe for unge mellem 13-16 år

Mange unge oplever ensomhed og at det kan være svært at dele sine tanker og følelser med andre. De oplever høje krav til at klare sig godt, være selvstændige, passe ind i gruppen og se godt ud. Det efterlader ikke meget plads til de svære tanker og følelser, som mange også oplever. Det kan gå hårdt udover selvværdet og den mentale trivsel.

Dette gruppeforløb er en mulighed for at møde andre unge, som ikke altid oplever tilværelsen nem og ligetil og skabe et fællesskab, hvor de unge kan spejle sig i hinanden og komme ud af ensomheden. 

I gruppeforløbet vil de unge lære om følelser, hvordan de mærker dem i kroppen, hvad det underliggende behov er og hvordan de kan udtrykke dette overfor andre. Det vil vi blandt andet gøre gennem:

– guidede øvelser, som styrker fællesskabsfølelsen

– mindfulness med fokus på krop, åndedræt, tanker på en selvkærlig måde

– sunde strategier til håndtering af svære følelser og konflikter

– følelsesdagbog

– identitet og det at høre til i en gruppe

Og ikke mindst et sted at dele og udtrykke følelser, hvor målet er at styrke selvværdet, kunne håndtere svære følelser, opdage egne ressourcer, styrker og bryde ensomheden.
Der lægges stor vægt på et empatisk og omsorgsfuldt gruppemiljø. Der er tavshedspligt i gruppen.

F-Ø-L modellen:

  • Forstå følelser og empatisk validere følelser
  • Øge motivationen (forælderen lærer, hvordan egne svære følelser kan stå i vejen for at hjælpe barnet)
  • Løse relationelle vanskeligheder og sætte gode, sunde grænser.

Litteratur til forældre
EMOSJONS-FOKUSERT FERDIGHETSTRENING FOR FORELDRE

Anne Hilde Vassbø Hagen, Bente Austbø, Vanja Hjelmeth, Joanne Dolharty

 

Forældreaften

En aften på 1,5 time, hvor vi mødes og I vil blive introduceret for FØL modellen, som en måde at underbygge den unges forløb om følelsernes betydning i vores egen trivsel og i samspil med andre.

 

 

Familieterapeut Charlotte Krolykke

Charlotte Krolykke & Pia Sønke

Charlotte Krolykke har arbejdet med unge med sårbarheder og diagnoser gennem mange år både i psykiatrien, i et højt specialiseret skole- og behandlingstilbud, i min egen klinik og tidligere som frivillig i Headspace. Jeg har erfaring med unge både i individuel terapi og gruppeterapi og jeg glæder mig altid over at følge den unge i sin udvikling og rejse mod at føle sig god nok og at de hører til.

Jeg er uddannet både Emotions-Fokuseret Psykoterapeut og Emotions-Fokuseret Familieterapeut.

Pia Sønke er uddannet socialpædagog og har mange års erfaring med at støtte unge og familier især omkring ufrivilligt skolefravær og tilbagevenden til skolen.

Forløbet er 8 gange a 2 timer hver anden uge og max 10 deltagere.

Kurset finder sted i Roskilde.

Du er meget velkommen til at ringe og høre nærmere på enten  20 65 93 43 (Charlotte), 28566468 (Pia Sønke) eller sende en mail på krolykketerapi@gmail.com eller info@accepten.dk