Når angsten styrer ungdomslivet

Unge med psykiske udfordringer

Mange unge i dag føler sig massivt presset. Årsagerne kan være mange og konsekvenserne for den unge, og ofte også familien, er store.

I min praksis møder jeg unge, som kæmper med angst, nedtrykthed, lavt selvværd, spiseforstyrrelser, selvmordstanker og om de mon er gode nok.

Det er slidsomt og ødelæggende for livskvaliteten.

Unge med angst

Angst fx påvirker i høj grad forberedelse til eksaminer, eksamenssituationen, ens velbefindende og det sociale liv. Der kan være stor skam og isolation forbundet med angst.

Angst kan vise sig på mange måder, lige fra følelsen af mistet overblik og kontrol, magtesløshed, panik og fysiske symptomer som fx åndenød, hjertebanken til ondt i maven.

Kroppen kan reagere på mange måder og man kan komme til at føle sig hæmmet og alene om sin angst og udfordring. Uanset hvordan angsten melder sig, er det tit forbundet med ubehag og lysten til at komme væk fra fornemmelsen.

Angsten binder psykisk energi, så man kan komme til at føle sig udkørt og have svært ved at koncentrere sig.

Derfor handler det om at kunne forstå og håndtere sin angst.

Forældre og pårørende til angst

Som forældre til et ungt menneske med angst eller andre udfordringer kan man komme til at føle sig magtesløs, frustreret og trist over at se sit barn i smerte.

Her kan terapi være en mulighed for at få støtte til sit barn. Det er nemlig muligt at afhjælpe angst, stress eller andre problemer.

Angst behandling og terapi

Jeg tilbyder emotions-fokuseret terapi til unge.

I terapien arbejder vi med at skabe mening i de følelsesmæssige reaktioner og hvordan følelserne kan reguleres på en sund måde, så der opbygges fornyet selvtillid og selvværd.

Jeg er også uddannet yogalærer og kombinerer terapien med øvelser i mindfulness og inspiration til fysisk selvhjælp som fx motion, gåture i naturen, yoga og afspænding.

Jeg ser ofte, at det er meget meningsfuldt at forbinde både tanker, følelser og krop som en helhed for det bedste resultat.

“Jeg vil glæde mig til at støtte dig, eller en du har kær, videre i livet”.

Charlotte Krolykke

Charlotte Krolykke

“Eksamineret emotions-fokuseret psykoterapeut MPF fra EFT-Instituttet.

Jeg har flere terapeutiske efteruddannelser samt uddannelse som yogalærer”.

>> Læs mere om mig.

Krolykketerapi logo

Husk, du er ikke alene !