Spiseforstyrrelse

Hvad er en spiseforstyrrelse?

At have en spiseforstyrrelse betyder, at dine tanker, følelser og adfærd i forhold til mad, krop og vægt fylder så meget, at det går ud over din livskvalitet. Denne overoptagethed af krop og mad gør ondt indeni. Men en spiseforstyrrelse eller selvskade handler langt fra kun om mad eller den skadende adfærd. Ved spiseforstyrrelser er maden og kroppen blevet et sprog til at håndtere svære følelser og livsproblemer. Det som startede som en løsning på dit problem er nu blevet et problem i sig selv.

Mange har en oplevelse af ikke at kunne styre sit eget liv, men at de bliver styret. Spiseforstyrrelsen bliver det som fylder konstant og er til stede i alle livets udfoldelser. Tanker, følelser, interesser og gøremål bliver fyldt op af mad og krop.

Få hjælp til spiseforstyrrelse

Igennem et terapeutisk forløb er det min erfaring, at den positive forandring finder sted, når man får lov til at tolke, regulere og udtrykke sine følelser. Samtidig har mange svært ved at forholde sig til sig selv og andre og regulere nærhed, hvilket man har brug for støtte til at lære.

Mange med spiseforstyrrelse har en grundlæggende følelse af værdiløshed og ikke være værd at elske og det føles enormt ensomt og skamfuldt. Denne skamfuldhed hænger tæt sammen med en ustabil selvfølelse og lavt selvværd.

Derfor er det vigtigt for mig i et terapeutisk forløb at se bagom symptomerne ved spiseforstyrrelsen og begynde at få dig – med alt det som måtte være svært – frem i lyset og støtte dig i helingen af dette. Tanker og følelser er tæt forbundne med kroppen og vi vil igennem terapien også arbejde med forskellige kropsøvelser, mindfulness og lære at kunne mærke, sanse og regulere dig selv igennem kroppen i det tempo du er klar til det.

Det kræver stor tålmodighed at arbejde sig ud af en spiseforstyrrelse og indimellem vil det føles håbløst og alt for hårdt – her skal du vide, at jeg bliver ved med at støtte dig selv, når det er aller mest mørkt. Jeg ved der er en vej ud af spiseforstyrrelsen og den finder vi også for dig. Første vigtige skridt er at erkende du har brug for hjælp og række ud.

Jeg har særlig indsigt i livet med en spiseforstyrrelse og det er drivkraften i mit dybfølte ønske om at hjælpe både unge og voksne, som er ramt af en spiseforstyrrelse og de forældre, som inderligt ønsker at støtte og hjælpe deres barn. 

For mange er vejen ud meget længere end vejen ind og min erfaring er, at terapi med fokus på følelser og relationens betydning er utrolig helende, fordi mange med en spiseforstyrrelse kæmper med følelser af skam, ikke føle sig god nok og en dyb forladthed. 

Ved siden af min egen klinik arbejder jeg hos Hejmdal Privathospital på Frederiksberg med unge og voksne med spiseforstyrrelser og andre psykiske sygdomme samt vejledning til forældre. Jeg er VISO-specialist på spiseforstyrrelsesområdet (Den Nationale Videns- og Special Rådgivningsorganisation), hvor jeg rådgiver fagfolk i hele landet.  Jeg har også erfaring fra et højtspecialiseret tilbud for børn, unge og voksne med spiseforstyrrelser samt andre sårbarheder og psykiske sygdomme. Jeg arbejder både med individuel terapi, kropsterapi, gruppeterapi, yoga, spisetræning og forældrevejledning og forældregrupper. Tidligere var jeg ansat på et privathospital for voksne med spiseforstyrrelser på Frederiksberg. Derfor har jeg stor erfaring og kender både indefra og udefra til de mekanismer en spiseforstyrrelse er gjort af og hvordan vi sammen finder netop din rejse ud af spiseforstyrrelsen. 

Hvorfor vælge mig?

Få indsigt i dine følelser, tanker og behov

Opnå bedre kontakt til dig selv og dine relationer

Yogaundervisning med fokus på egenomsorg

Symptomer ved en spiseforstyrrelse kan være

 • Overspisning forbundet med skam, ensomhed, tomhed, kedsomhed, dårlig samvittighed
 • Opkastning enten ved overspisning eller ved almindelig indtagelse af mad, som ofte er forbundet med skam eller lettelse bagefter
 • Tvangsmotion, som betyder, at motion bliver sat før alt andet og det er forbundet med uro i kroppen, hvis du ikke kan træne
 • Underspisning forbundet med strenge/restriktive tanker om, at du ikke fortjener mad, måske storhedsfølelse over at kunne sulte dig eller andre selvkritiske tanker samt svært ved at mærke sult/mæthed

Du kan opleve

 • Humørsvingninger
 • Angst
 • Depression
 • Kuldefornemmelser
 • Tab af hår
 • Tør hud
 • Overoptagethed af mad og spisevaner
 • Grovæderi/ædeflip
 • Dårlig hukommelse
 • Koncentrationsbesvær
 • Tab af interesse for hobbyer og venner
 • Søvnforstyrrelser
 • Menstruationsforstyrrelser
 • Ændringer i hjerterytmen
 • Muskelsvækkelse og måske kramper
 • Forstoppelse eller tarmbesvær

Pårørende og forældre til spiseforstyrrede

Det kan være meget svært at være pårørende til en nærtstående med spiseforstyrrelse. Forældre kan gøre en stor forskel i barnets helingsproces, uanset hvilken alder barnet har.

Mange forældre bliver ramt af svære følelser som skyld, skam, vrede, frygt og sorg, når ens kæreste barn lider af så svær en psykisk sygdom som en spiseforstyrrelse er. Jeg ved, at alle forældre er motiverede for at hjælpe deres barn og samtidig kan man som forældre blive tyndslidt og føle sig magtesløs.

Derfor er mit håb og ønske, at du vil række ud og få hjælp til dine følelser og reaktioner, så du kan genvinde troen på, at du kan hjælpe og støtte dit barn, så godt som muligt. Jeg ser mange forældre i desperation og afmagt og flere siger, at de føler de har mistet forældreskabet. Der er ikke noget jeg hellere vil end at støtte dig i at få forældreskabet tilbage.

Det kan lade sig gøre ved at blive klog på dine egne følelser, så du på den måde kan blive klog og støttende for dit barns følelser på en mere udviklingsfremmende måde.

Min dør står åben og jeg er klar til at støtte dig som forælder og jeres familie godt videre.

Pris for individuel terapi

Prisen er 900 kr. for 60 minutter individuel terapi.

prisen er 1.000 kr. for 60 minutter forældrevejledning – se mere under priser.

 

Kontakt mig for tidsbestilling eller spørgsmål.

Følg mig

Facebook ikon  Instagram ikon