Emotions-Fokuseret

KURSUS I SPISEFORSTYRRELSER TIL KOMMUNER OG FAMILIECENTRE

Kursus i behandling af spiseforstyrrelser

2-dages kursus i indsats overfor familier med en ung ramt af spiseforstyrrelse.

Kurset er oplevelsesbaseret og integrerer teori, vejledning og færdighedstræning.

Dette kursus er målrettet kommuner, PPR, familiecentre, bosteder og alle typer terapeuter, psykologer, familiebehandlere og socialrådgivere, som arbejder med og kommer i berøring med familier, hvor en ung er ramt af spiseforstyrrelse.

Ønsker I på arbejdspladsen at vide mere om behandling af spiseforstyrrelser og udvikle jer som team i at støtte og arbejde med denne målgruppe, så er kurset her noget for jer.

Målet med kurset er, at I opnår:

– viden om og forståelse af spiseforstyrrelser, herunder disponerende, udløsende og vedligeholdende faktorer. Indvirkning på familien/familiedynamikker.

– viden om den tre-sporede behandling; fysisk, psykisk og socialt.

– viden om og træning i Emotions-Fokuseret Færdighedstræning, som er en anerkendt metode til at støtte forældre til børn med spiseforstyrrelser.

– viden om FØL modellen og kan arbejde ud fra denne med forældrene og med de specifikke interventioner.

– konkrete øvelser og inspirationsmanual til samtaleforløb med forældre, hvor de bliver klædt på til at forstå og møde barnet med en spiseforstyrrelse.

En spiseforstyrrelse er en psykisk sygdom, som har store konsekvenser for den ramte og familien. Derfor er støtten til forældrene en afgørende vigtig faktor for familiens rejse ud af spiseforstyrrelsens greb.

I vil få træning i at hjælpe forældrene med de vanskelige situationer og samspil med barnet, som giver udfordringer, så forælderen bliver i stand til at møde barnets behov.

F-Ø-L modellen:

  • Forstå følelser og empatisk validere følelser
  • Øge motivationen (forælderen lærer, hvordan egne svære følelser kan stå i vejen for at hjælpe barnet)
  • Løse relationelle vanskeligheder og sætte gode, sunde grænser.

Litteratur til kurset:
EMOSJONS-FOKUSERT FERDIGHETSTRENING FOR FORELDRE

Anne Hilde Vassbø Hagen, Bente Austbø, Vanja Hjelmeth, Joanne Dolharty

SULT

Finn Skårderud, Bente Sommerfeldt, Paul Robinson

 

Det anbefales også at læse bogen:
EMOTIONS-FOKUSERT TERAPI

Jan Reidar Stiegler

 

 

 

Familieterapeut Charlotte Krolykke

Charlotte Krolykke og kurset

Det primære fokus på følelsernes betydning i vores samspil med hinanden og måden vi møder os selv i vores følelser er for mig helt essentielt, når svære familiedynamikker og psykisk mistrivsel skal afhjælpes. Emotions-Fokuseret Færdighedstræning er konkret i sin tilgang og giver forældrene en praksisorienteret tilgang til at støtte og hjælpe sit barn. Jeg får mange positive tilbagemeldinger fra forældre på metoden. Du kan læse nogle af dem under mine klientudtalelser. Den Emotions-Fokuseret Terapi har igennem mit arbejde med unge og voksne ramt af spiseforstyrrelser vist sig særlig hjælpsom til denne målgruppe.

Min baggrund for at tilbyde kurset er mangeårig erfaring i arbejdet med unge og voksne med spiseforstyrrelser samt Emotions-Fokuseret Færdighedstræning for forældre. Jeg arbejder i psykiatrien med spiseforstyrrelser, tidligere i et højt specialiseret tilbud for behandling af spiseforstyrrelser og jeg samarbejder med kommuner, hvor familier bliver henvist til min klinik. Desuden er jeg VISO-specialist på spiseforstyrrelsesområdet og rådgiver fagfolk rundt om i landet.

Kontakt mig for at høre nærmere på 20 65 93 43 eller mail krolykketerapi@gmail.com og få tilsendt kursusbeskrivelse inkl. pris.

Det er også muligt at skræddersy workshops og kurser, hvis jeres behov i afdelingen er et andet.

Kontakt mig for tidsbestilling eller spørgsmål.

Følg mig

Facebook ikon  Instagram ikon