Når angsten tager over…

Er du angst?

Hvis du er en af dem, som kender til angst, så kender du til følelsen af mistet kontrol over kroppen, åndenød, magtesløshed, at føle dig sindssyg og forkert, at føle dig isoleret og alene.

Angsten kan komme i mange forskellige udgaver fra sitren, nervøsitet, svimmelhed, overdreven bekymring, svedtendens, hjertebanken, trykken i maven og sammentrækning i halsen til panikangsten, hvor du føler, at du er ved at dø. Fra en enkelt stående situation til at gælde hele din færden med vedvarende ængstelse.

Hvordan føles angst?

Uanset, hvordan din angst melder sig er det tit forbundet med meget ubehag og lysten til at komme væk fra fornemmelsen.

Angsten for angsten bliver i mange tilfælde den største udfordring og årsag til problemer.

Angsten binder også psykisk energi, så du kan komme til at føle dig udkørt og have svært ved at koncentrere dig.

Det kan være du oplever, at angsten får dig til at isolere dig, lave strategier for undgåelse af angsten, og en følelse af at være alene. Det kan hurtigt blive til en ond cirkel, hvor du trækker dig for at undgå angsten og samtidig forstærker det følelsen af at være isoleret og alene.

Få hjælp – tal om det

Et vigtigt skridt til at lære at leve med din angst er at række ud og fortælle dem du føler dig tryg ved om dine reaktioner.

Vi har brug for at forbinde os til andre for at lære os selv at kende, opbygge et godt selvværd og føle os trygge.

Det kan også være du skal søge hjælpen igennem terapi. Jeg tilbyder emotions-fokuseret terapi, hvor vi vil se på den angstskabende del af dig, hvor den kommer fra og hvilken funktion den har for dig, for at du kan begynde at forstå din angst og blive i stand til at håndtere den med sunde emotionelle reaktioner og få fornyet tiltro til dig selv.

Terapien vil også være kombineret med mindfulness øvelser og inspiration til selvhjælp f.eks. motion, gåtur i naturen, yoga og afspænding.

Min oplevelse er, at det at skabe forbindelse til kroppen igennem blid, genopbyggende yoga skaber et fundament, hvor det bliver muligt at arbejde med den emotionelle bearbejdning på en nænsom måde.

Vi har brug for at skabe mening og forståelse – det er helt naturligt, men nogle gange er vi nødt til at sætte tempoet helt ned og kontakte krop og følelser før vi kan begynde at skabe mening med vores hoved.

——

“Angsten minder – venligt, men bestemt
om, at Lidenskab, Redelighed
og Mod til at se sig selv i Øjnene, er og
forbliver det afgørende”.

Søren Kierkegaard

Charlotte Krolykke

Charlotte Krolykke

“Eksamineret emotions-fokuseret psykoterapeut MPF fra EFT-Instituttet.

Jeg har flere terapeutiske efteruddannelser samt uddannelse som yogalærer”.

>> Læs mere om mig.

Krolykketerapi logo

Husk, du er ikke alene !